Yurt Dışı Alışverişleri Yeni Vergi Düzenlemesi – 2024
Dünyadaki teknolojinin gelişmesi ve lojistik hizmetlerinin çeşitlenerek kargo taşımacılık hizmetlerinin büyümesiyle yurtdışından ürün getirmek günümüzde daha kolay bir hale gelmiştir. Ticaret Bakanlığı tarafından yerli üreticileri korumak ve haksız ticaret uygulamasına engel olmak adına Türkiye’ye e-posta ve hızlı posta yoluyla gönderilen ürünlere yönelik önemli değişiklikler yapıldı. “06.08.2024 Tarihli 32624 Sayılı Resmi Gazete yayımlanan 4458 Sayısı Gümrük Kanunun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile yurt dışından e-ticaret siteleri aracılığıyla Türkiye’ye gönderilen eşyalarda uygulanan gümrük vergisi muafiyet sınırı 150.-EURO’dan 30.-EURO’ya düşürülmüştür.
Ayrıca daha önceki düzenlemede AB’den (Avrupa Birliği) gelen ürünlerde vergi oranı %20, diğer ülkelerden gelen ürünlerin ise vergi oranı %30’du. Ticaret Bakanlığınca yapılan bu değişiklik, 21.08.2024 tarihinde yürürlüğe girecek olup, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yurt dışından sipariş edilen ürünlerin yeni vergi düzenlemesiyle AB’den (Avrupa Birliği) gelen ürünlerde vergi oranı %30, diğer ülkelerden gelen ürünlerin ise vergi oranı %60’a yükseltilmiştir. Bunun yanı sıra bazı eşyalarda vergi oranı %100 oranında artırılmıştır.
Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yapılan ithalat işlemlerini doğrudan etkileyecek olan yeni düzenleme 06.08.2024 Tarihinde yayınlanan karar 15 gün sonra (21.08.2024) tarihinde yürürlüğe girecektir. Kararın yürürlüğe girmesinden önce olan 21.08.2024 tarihinden önce verilmiş ve yola çıkmış olan siparişlerin eski vergi dilimden mi, yoksa yeni vergi diliminden mi, vergilendirileceği konusundaki düzenlemelere açıklık getirmek amacıyla uzmanlarımızca düzenlenmiştir.
İlgili olarak bakınız;
“Posta ve Hızlı Kargo Yoluyla Taşınan Eşya – GGM”
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerin 21.08.2024 Tarihinden Önce Türkiye’ye Gelen ve Gümrük İşlemleri Bitirilecek Olan Eşyanın Vergi Oranı ve Muafiyet Oranı Ne Olacaktır?
Cevap; 150.-EURO olan vergi muafiyetiniz oranınız devam edecek olup, AB’den (Avrupa Birliği) gelen ürünlerde vergi oranı %20, diğer ülkelerden gelen ürünlerin ise vergi oranı %30 vergilendirme dilimine tabi olacaksınız.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerin 21.08.2024 Tarihinden Sonra Türkiye’ye Gelen ve Gümrüğe Tabi Olan Eşyanın Vergi Oranı ve Muafiyet Oranı Ne Olacaktır?
Cevap; İthalat ve ihracat işlemlerinde “Başlamış İşlem” kavramı, yasal değişikliklerin yürürlüğe girmesinden önce başlatılmış olan işlemlerin nasıl ele alınacağını belirler. Örneğin, Posta ve Hızlı Kargo Yoluyla Taşınan Eşyanın Gümrük İşlemlerine İlişkin Tebliğ gibi düzenlemelerde, başlamış işlemler genellikle yürürlük tarihinden önce başlamış ve tamamlanmamış işlemler olarak kabul edilir. Bu durumlarda, yürürlüğe giren yeni kurallar, başlamış işlemlere uygulanmayabilir. 20.08.2024 Tarihinden (mesai bitimi) sonrasında 150.-EURO olan vergi muafiyetiniz oranınız 30.-EURO’ya düşürülecek olup, AB’den (Avrupa Birliği) gelen ürünlerde %30, diğer ülkelerden gelen ürünlerden ise %60 oranında vergilendirme dilimine tabi olacaksınız.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerin Sipariş Tarihi Mi, Yoksa Ürünün Türkiye’ye Giriş Tarihi mi Esas Alınacak?
Cevap; 20.08.2024 tarihi (mesai bitimi) sonrasında ilgili gümrük müdürlüğüne gelen ve gümrük işlemleri bitirilmemiş olan tüm eşyaların vergi muafiyet sınırı 30.-EURO olarak değerlendirilecek ve AB’den (Avrupa Birliği) gelen ürünlerde %30, diğer ülkelerden gelen ürünlerden ise %60 oranında vergilendirme dilimine tabi olacaksınız.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerde Muafiyet İçeren Özel Bir Uygulama Var mı?
Cevap; Posta ve hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyalarda akademik kitaplar, okul veya hikaye kitapları vb. kitaplar, ilaçlar ve hayvansal ilaçlar gibi bir takım ürün veya ürünlere uygulanan gümrük vergisi muafiyet sınırı 150.-EURO olarak belirlenmiştir. Herhangi bir kıymet düşürülmesi olmamıştır. AB’den (Avrupa Birliği) gelen bu ürünlerin vergi oranı %20 olup diğer ülkelerden gelen ürünlerin ise vergi oranı %30 olarak belirlenmiştir. 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda ilgili eşya bedeli ve gümrük vergi bedelinin toplamı üzerinden %20 ÖTV vergisi hesaplanmaktadır.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlere Uygulanan Gümrük Vergisi Muafiyet Sınırı 30.-EURO’yu Aşarsa Nasıl Bir Vergi Oranı Uygulanacaktır?
Cevap; Kanununun ilgili maddesine göre 30.-EURO’yu aşan 1.500.-EURO’yu aşmayan (Ticari Miktar ve Mahiyet Arz Etmeyen) ve ağırlık itibariyle 30.-kg’mı aşan eşyanın alıcısı tarafından sözlü beyanda bulunabilir veya tayin edeceği bir gümrük müşaviri tarafından gümrük beyanının detayının yapılması istenilebilir. Bu kapsamdaki eşyaların ilgili GTİP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) tespiti yapılarak yürürlükteki mevzuata göre ithalat vergilerinin ödenmesi ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi istenir. Ayrıca; ilgili kargo taşıyıcısı firmalar gönderiyle ilgili gümrük kontrol işlemlerine dair bildirimin yapıldığı tarihten itibaren gümrük depo bedeli (ardiye ücreti), terminal bedeli, ordino bedeli ve gümrük müşavirlik vb. gibi ücretleri talep edebilir.
Önemli Not: Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yurt dışından alıcısına teslim için gönderilen eşyaların taşıma işlemini yapan hızlı kargo firmaları dolaylı temsil yetkisiyle basitleştirilmiş gümrük beyannamesi kapsamında yaptıkları işlemlerde gümrük depo bedeli (ardiye ücreti), terminal bedeli, ordino bedeli ve gümrük müşavirlik vb. isimlerde ücretleri talep etmesi mümkün değildir. Ayrıca alıcısına teslim için gönderilen eşyanın geldiğine dair bildirimin yapıldığı tarihten itibaren ilk 3 gün için gümrük depo bedeli (ardiye ücreti) adı altında herhangi bir bedeli tahsil edemezler.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerde Belli Bir Kilogram Uygulaması Var mıdır?
Cevap; Kanunun ilgili maddesine göre (Ticari Miktar ve Mahiyet Arz Etmeyen) eşyanın 30.-kg geçmemesi gerekmektedir. Alıcısına teslim edilecek olan ürün veya ürünlerin 30.-kg geçmesi halinde mevcut vergilerin üstüne ek olarak %48 Gümrük Vergisi uygulanmaktadır.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünler İçin Ödenecek Vergi Oranların Toplamı Nedir? Ne Gibi Masraflar ve Vergiler Tahsil Edilecektir.
Cevap;
a) AB’den (Avrupa Birliği) gelen ürünlerden %30 oranında vergi oranı tahakkuk edilecektir.
b) Diğer ülkelerden gelen ürünlerde %60 oranında vergi oranı tahakkuk edilecektir.
c) ÖTV’ye tabi olan eşyalarda ilave olarak %20 oranında tek ve maktu vergi tahakkuk edilecektir.
d) Gelen eşya paketi başına gümrük sunum ücreti olarak 22.-TL masraf tahakkuk edilecektir.
e) Gelen eşya paketi başına damga vergisi olarak 3,40.-TL oranında vergi tahakkuk edilecektir.
f) Eşyanın 30.-kg’mı geçmesi halinde mevcut vergilerin üstüne %48 ek vergi oranı tahakkuk edilecektir.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerde Gümrük Sunum Ücretinin Mahiyeti Nedir? Gümrük Sunum Ücretini Ödeme Zorunluluğu Var mıdır?
Cevap; İlgili kanunun ilgili maddesine göre Türkiye gümrük bölgesine gelen eşyaların ilgili gümrük memurlarınca eşyayı kontrol etme ve gelen eşyanın, beyan edilen eşya arasında fark olup olmadığını kontrol edebilir. Ayrıca, posta veya hızlı kargoyla gönderilen ürün/ürünlerin Gümrük Muayene Memuru tarafından eşya üzerinde yazan değer ile kargonun içeriği konusunda şüphe duyulması halinde ilgili paketin kontrol edilmektedir. Taşıyıcı firma tarafından kargoların ilgili gümrüğe sunumuna dair bedel buradan gelmektedir. Verilen hizmetin ifası olan bu hizmet bedelinin ödenmesi yasal bir zorunluluktur.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerde Damga Vergisinin Mahiyeti Nedir? Damga Vergisinin Ücretini Ödeme Zorunluluğu Var mıdır?
Cevap; Damga vergisi ve değerli kağıt bedelleri 488 sayılı Damga Vergisi Kanunun 14. Maddesi gereğince her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden değerleme oranı göre artırılmaktadır. 2024 Yılına Damga vergisi ve değerli kağıt bedelleri 30 Aralık 2023 Tarihli 32415 Sayılı (2. Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan 68 Seri Nolu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmak üzere “Yabancı memleketlerden gelen posta gönderilerinin gümrüklenmesi için postanelerce gümrüklere verilen liste beyannamelerde yazılı her gönderi maddesi için 3,40.-TL” damga vergisi belirlenmiştir. İlgili yasa gereği, damga vergisi bedeli ödenmesi yasal bir zorunluluktur.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gelen Eşyalarda Herhangi Bir Limit Var mıdır?
Cevap; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gelen Eşyaların yurda girişine dair yeni düzenlemelerle kişi adına ayda en fazla 5 adet ürün getirebilirsiniz. Bir ay içerisinde 5 adetten fazla olan ürünler ticari mahiyette ve miktarda eşya olarak kabul edilmesi halinde eşyaların ilgili GTİP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) tespiti yapılarak yürürlükteki mevzuata göre ithalat vergilerinin ödenmesi ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi istenir. Eşyanın durumu gereği, ticari mahiyette ve miktarda eşya olarak kabul edilmemesi halinde ise, yurt dışı alışveriş limitini aşmanızdan ötürü idari para cezasına ve/veya alışveriş bedelinin belirli bir oranında ceza kesilebilir.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Ürünlerde Hediyelik Eşya Muafiyet Uygulaması Kapsamını Girer mi?
Cevap; Hediyelik eşya muafiyet uygulaması 2009/15481 sayılı Kararın “Kişisel Eşya” başlıklı 58’inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Ek-9 sayılı listenin (A) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (B) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra getirilebilir. 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 167’nci maddesi, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki, 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar ve 06.07.2011 tarihli ve 2011/39 sayılı Genelge kapsamında yurt dışından gelen yolcuların 430.-EURO’yu aşmayacak şekilde hediyelik eşya limiti getirme hakları bulunmaktadır. Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen hediyelik eşyalar gümrük vergisinden ve diğer tüm vergilerden muaf tutulmaktadır.
Soru; Türkiye’ye Giriş Yapacak Yolcular Gelirken Getirmediği Kişisel Eşyalarını veya Hediyelik Eşyaları Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderirse Hangi Muafiyet Kapsamı Uygulanır?
Cevap; Türkiye’ye giriş yaparak yanlarında getiremediği eşyaları posta veya hızlı kargo yoluyla gönderme halinde herhangi bir kıymet veya ağırlık limitleri bulunmamaktadır. 2009/15481 sayılı Kararın “Kişisel Eşya” başlıklı 58’inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen kişisel eşyalar ve hediyelik eşyalar gümrük vergisinden ve diğer tüm vergilerden muaf tutulmaktadır. Kişisel eşyanın gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerine ilişkin faaliyetlerinin takip edilip sonuçlandırılmasında, posta idaresi ve hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler dolaylı temsilci olarak yetkili kılınmış olup, kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi ispatlamak amacıyla pasaportu ile birlikte eşyayı getiren posta idaresi veya hızlı kargo firmasına müracaat etmesi gerekmektedir.
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Yurt Dışından İstediğimiz Her Ürünü Getirtebilir miyiz? Herhangi Bir Sınırlama veya Yasak Listesi Var mıdır?
Cevap; Ancak belirli bir sınırlamaya tabi olan eşyaları getirebilir. Posta veya hızlı kargo yoluyla yurt dışından getirmesi mümkün olmayan eşyalar başlıca şunlardır. Mevcut düzenlemeler çerçevesinde bireysel olarak aşağıdaki malzemelerin yurda giriş işlemleri belli bir mevzuat kapsamında belirlenmiş olup, adınıza yurt dışından gönderilmiş olsa dahi tarafınıza teslimine müsaade edilmez. Ayrıca girişi yasak olan bazı ürünleri yurda girişini yapmak istemenizden ötürü hakkınızda yasal işlem yapılır.
- Cep Telefonu
- Kozmetik Ürünler
- Tütün Mamulleri (Sigara, Puro, Nargile vb.)
- Elektronik Sigara ve Kartuşları
- Alkollü ve Alkolsüz İçecekler
- Silah, Tüfek ve Mermiler
- Takviye Edici Sporcu Gıdaları
- Uyarıcı Etkiye Haiz Maddeler
- Uyuşturucu Maddeler
Soru; Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilerek Gümrükten Geçmeyen Ürünlere Nasıl Bir İşlem Uygulanır?
Cevap; Posta veya hızlı kargo yoluyla adınıza gönderilen eşyanın yurda giriş işlemleri belli bir mevzuat kapsamına girmesi halinde ilgili eşya ticari mahiyette ve miktarda eşya olarak kabul edilerek eşyaların ilgili GTİP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) tespiti yapılarak yürürlükteki mevzuata göre ithalat vergilerinin ödenmesi ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi adına kargo firmasınca tarafınıza bildirilir. Kargo sahibinin 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince belirlenen süreler dahilinde beyanı beklenir. Kargo sahibi bu süreler dahilinde herhangi bir beyan veya işlem yapmaması halinde eşyalar 25.06.2013 Tarihli 28688 Sayılı Resmi Gazete yayımlanan Tasfiye Yönetmeliğine göre eşyalar perakende satış mağazalarında satışa sunulur.
Tasfiye Yönetmeliğine tabi olan gümrük mallarının satışa konu edildiğini https://abmevzuat.com/gumruk-esyalari-satisi-ve-ihale-surecleri/ linkten inceleyebilirsiniz.
Posta veya Hızlı Kargo Yoluyla Gönderilen Eşyaların Örnek Vergi Hesaplama Tabloları
Örnek I Örnek I
Kıymet: 1.000.-TL Kıymet: 1.000.-TL
Menşei: Avrupa Birliği Menşei: Diğer Ülkeler
Ağırlığı: 1.-kg ila 30.-kg Arası Ağırlığı: 1.-kg ila 30.-kg Arası
1- Gümrük Vergisi 300,00.-TL 1- Gümrük Vergisi 600,00.-TL
2- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL 2- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL
3- Damga Vergisi 3,40.-TL 3- Damga Vergisi 3,40.-TL
Toplam 325,40.-TL Toplam 625,40.-TL
* Gümrük Vergisi Muafiyet Sınırı Olan 30.-EURO’ya Kadar Olan Eşyalar.
** 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisinin (IV) Sayılı Ek Listesi Dışında Kalan Eşyalar.
*** İlgi Eşya Gümrük Müdürlüğünce Muayene işlemine Tabi Tutulmazsa 22.-TL Gümrük Sunum Ücreti Alınmaz.
**** 68 Seri Nolu Damga Vergisi Genel Tebliği 2024 Yılında Damga Vergisi 3,40.-TLdir. Vergi Tahakkukunun Ödenmesi Zorunludur.
Örnek II Örnek II
Kıymet: 1.000.-TL Kıymet: 1.000.-TL
Menşei: Avrupa Birliği Menşei: Diğer Ülkeler
Ağırlığı: 1.-kg ila 30.-kg Arası Ağırlığı: 1.-kg ila 30.-kg Arası
(IV) Ek Liste: ÖTV Kapsamı Eşya (IV) Ek Liste: ÖTV Kapsamı Eşya
1- Gümrük Vergisi 300,00.-TL 1- Gümrük Vergisi 600,00.-TL
2- Özel Tüketim Vergisi 260,00.-TL 2- Özel Tüketim Vergisi 320,00.-TL
3- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL 3- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL
4- Damga Vergisi 3,40.-TL 4- Damga Vergisi 3,40.-TL
Toplam 585,40.-TL Toplam 945,40.-TL
* Gümrük Vergisi Muafiyet Sınırı Olan 30.-EURO’ya Kadar Olan Eşyalar.
** 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisinin (IV) Sayılı Ek Listesi Kapsamında Kalan Eşyalar.
*** Özel Tüketim Vergisi; Eşya Bedeli + Gümrük Vergisi Bedelinin Toplamı Üzerinden %20 Olarak Hesaplanmaktadır.
**** İlgi Eşya Gümrük Müdürlüğünce Muayene işlemine Tabi Tutulmazsa 22.-TL Gümrük Sunum Ücreti Alınmaz.
***** 68 Seri Nolu Damga Vergisi Genel Tebliği 2024 Yılında Damga Vergisi 3,40.-TLdir. Vergi Tahakkukunun Ödenmesi Zorunludur.
Örnek III Örnek III
Kıymet: 1.000.-TL Kıymet: 1.000.-TL
Menşei: Avrupa Birliği Menşei: Diğer Ülkeler
Ağırlığı: 30.-Kg ve Üstü Ağırlığı: 30.-Kg ve Üstü
Verginin Niteliği: Ek Gümrük Vergisi Verginin Niteliği: Ek Gümrük Vergisi
1- Gümrük Vergisi 300,00.-TL 1- Gümrük Vergisi 600,00.-TL
2- Ek Gümrük Vergisi 480,00.-TL 2- Ek Gümrük Vergisi 480,00.-TL
3- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL 3- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL
4- Damga Vergisi 3,40.-TL 4- Damga Vergisi 3,40.-TL
Toplam 805,40.-TL Toplam 1.105,40.-TL
* Gümrük Vergisi Muafiyet Sınırı Olan 30.-EURO’ya Kadar Olan Eşyalar.
** 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisinin (IV) Sayılı Ek Listesi Dışında Kalan Eşyalar.
*** İlgi Eşya Gümrük Müdürlüğünce Muayene işlemine Tabi Tutulmazsa 22.-TL Gümrük Sunum Ücreti Alınmaz.
**** 68 Seri Nolu Damga Vergisi Genel Tebliği 2024 Yılında Damga Vergisi 3,40.-TLdir. Vergi Tahakkukunun Ödenmesi Zorunludur.
*****Ticari Miktar ve Mahiyet Arz Etmeyen Eşyanın 30.-Kg Geçmesi Halinde Mevcut Vergilerin Üstüne Ek Olarak %48 Gümrük Vergisi Uygulanmaktadır.
Örnek IV Örnek IV
Kıymet: 1.000.-TL Kıymet: 1.000.-TL
Menşei: Avrupa Birliği Menşei: Diğer Ülkeler
Ağırlığı: 30.-Kg ve Üstü Ağırlığı: 30.-Kg ve Üstü
Verginin Niteliği: Ek Gümrük Vergisi Verginin Niteliği: Ek Gümrük Vergisi
(IV) Ek Liste: ÖTV Kapsamı Eşya (IV) Ek Liste: ÖTV Kapsamı Eşya
1- Gümrük Vergisi 300,00.-TL 1- Gümrük Vergisi 600,00.-TL
2- Ek Gümrük Vergisi 480,00.-TL 2- Ek Gümrük Vergisi 480,00.-TL
3- Özel Tüketim Vergisi 356,00.-TL 3- Özel Tüketim Vergisi 416,00.-TL
4- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL 4- Gümrük Sunum Ücreti 22,00.-TL
5- Damga Vergisi 3,40.-TL 5- Damga Vergisi 3,40.-TL
Toplam 1.116,40.-TL Toplam 1.521,40.-TL
* Gümrük Vergisi Muafiyet Sınırı Olan 30.-EURO’ya Kadar Olan Eşyalar.
** 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisinin (IV) Sayılı Ek Listesi Kapsamında Kalan Eşyalar.
*** Özel Tüketim Vergisi; Eşya Bedeli + Gümrük Vergisi + Ek Gümrük Vergisi Bedelinin Toplamı Üzerinden %20 Olarak Hesaplanmaktadır.
**** İlgi Eşya Gümrük Müdürlüğünce Muayene işlemine Tabi Tutulmazsa 22.-TL Gümrük Sunum Ücreti Alınmaz.
***** 68 Seri Nolu Damga Vergisi Genel Tebliği 2024 Yılında Damga Vergisi 3,40.-TLdir. Vergi Tahakkukunun Ödenmesi Zorunludur.
******Ticari Miktar ve Mahiyet Arz Etmeyen Eşyanın 30.-Kg Geçmesi Halinde Mevcut Vergilerin Üstüne Ek Olarak %48 Gümrük Vergisi Uygulanmaktadır.
İlgili Resmi Gazete; 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 8787)
Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.